Wandelen en fietsen

Nieuwe wandelroute

De nieuwste wandelroute rondom kasteel Hernen is door Rob Wolfs van Trage Tochten uitgestippeld: ‘Voor Kasteel Hernen ben ik uitgegaan van een aaneenschakeling van kleine lussen. De wandeling is met de kaart of tekst gemakkelijk te doen. Waar vroeger rivier(takk)en van de Maas kronkelden, wandelen we nu in een licht glooiend landschap van kleine bosjes, bomenlanen en graslanden op oude rivierduinen. In een gebied boordevol cultuurhistorie van landgoederen met kasteel, landhuis, boerderijen, beltmolen en kerken(paden). De route start en eindigt bij Kasteel Hernen.’

De route is te belopen in een variant van 2 uur (8 km) of 4 uur (16 km) en beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

The route is available in dutch, german and english.


In de omgeving zijn diverse wandelroutes uitgezet. Vraag er naar tijdens uw bezoek aan kasteel Hernen of download alvast deze routes.

Fietsroutes

Rondom kasteel Hernen is een mooie fietsroute uitgezet. Die route is hier te downloaden. Ook vanaf de andere open GLK-kastelen en door een aantal schitterende natuurgebieden zijn routes uitgestippeld. Keus genoeg dus!

Andere routes

Met de hond

Te paard de omgeving verkennen